top of page
Achtergond.png

Spelregels

Screenshot 2022-08-23 at 15.01.10.png
3D_dobbel_tafel_concept_tdb_edited.jpg

Welk spel speel je?

Handelsroute spel

Picknicktafelspel

Routebordjes spel

De handelsroute

Eeuwenlang liep er een handelsroute vanaf Breda naar Maastricht. Die route liep dwars door de Chaamse bossen. Nu is het daar heerlijk toeven, maar toen was het een gevaarlijke plek voor handelslui vanwege de vele struikrovers. Lukt het jou deze route ongeschonden af te leggen?

Wie en wat?

  • Aantal spelers: minimaal 2

  • Leeftijd spelers: van 10 t/m 99

  • Nodig: fietsen, moed, nieuwsgierigheid en 1 smartphone.

TDB_5x_Panorama-3.png

Je speelt dit spel bij de routepaaltjes van De Fietsallée. Ga op reis door de Chaamse bossen en probeer je handelsvoorraad volledig in tact te houden of houd in ieder geval meer over dan je tegenspelers! Scan de QR-code op het routepaaltje, beantwoord vragen, regel hulp wanneer nodig en verdien of verlies voorraad! Er is geen vaste volgorde of vast aantal opdrachten. Speel 1, 5, 10 of 29 beurten, sla bordjes over, het kan allemaal. Speel door zolang je het leuk vindt!

Stap 1: 
Maak in je smartphone in een willekeurige tekst-app een scorebord aan. Noteer hier de namen van de mensen die meespelen en schrijf bij elke speler "Voorraad" en "Hulp". De startvoorraad van iedereen is 10. " Hulp" zet je op 0. Dat ziet er ongeveer uit zoals op de afbeelding hieronder. Stap 2:
Op de routepaaltjes vind je QR-codes. Deze brengen je naar de mobiele spel-site van De Handelsroute. LET OP! Elke keer voordat je een QR-code scant noemen alle spelers, hardop, een getal onder de 10.

Stap 3:
Scan de QR-code en ontdek de gebeurtenissen die jullie treffen. Er zijn 5 mogelijke gebeurtenissen. Zie de afbeelding hieronder.


                                   


                                   


                                 


                                 

Nadat je de QR-code hebt gescand zie je welke gebeurtenis ieder speler overkomt aan de hand van ieders getal onder de 10, zoals je kan zien op het figuur hieronder.Stap 4:
Scroll voorbij de 10 gebeurtenissen en lees de vraag en de 3 meerkeuze antwoorden hardop voor. Elke speler zegt daarna hardop wat het goede antwoord zou kunnen zijn. Niet stiekem het antwoord googlen! De gevolgen van ieders goede of foute antwoord op de vraag verschillen per gebeurtenis. Je vindt ze onderaan de webpagina.

Stap 5:
Werk de gegevens in je tekst-app bij. Stop met spelen wanneer je wilt. De winner is de speler met de grootste voorraad. Zit iedereen op 0? Helaas, jullie hebben het allemaal niet overleefd...

Screenshot 2022-08-17 at 09.58.55.png
Screenshot 2022-08-17 at 09.59.10.png
TDB003-Iconen-krekel.png
TDB003-Iconen-kar.png
TDB003-Iconen-vos.png
TDB003-Iconen-handen.png
TDB003-Iconen-boef.png

 KrekelgeluidNiks aan de hand!
Of is het TE stil?
               
 
Overvallen wagen: 
Je vindt een geplunderde wagen en krijgt kans op een meevaller.                                   

Een medereiziger: 
Je komt een natuurliefhebber tegen met een vraag en krijgt de kans een beloning te verdienen.       
               
Vrienden maken: 
Je komt aan op een pleisterplaats. Misschien maak je hier wel vrienden die je in nood te hulp kunnen komen!                                    

Overval!: 
Je wordt overvallen door struikrovers. Weet je nog iets van je voorraad te redden?

Doel spel

FietsVermaak.jpg

Spelverloop

Picknicktafel spel

Picknicktafel spel

Eeuwenlang liep er een handelsroute vanaf Breda naar Maastricht. Die route liep dwars door de Chaamse bossen. Nu is het daar heerlijk toeven, maar toen was het een gevaarlijke plek voor handelslui vanwege de vele struikrovers. Lukt het jou deze route ongeschonden af te leggen?

Wie en wat?

  • Aantal spelers: minimaal 2

  • Leeftijd spelers: van 10 t/m 99

  • Nodig: moed, nieuwsgierigheid, 1 smartphone en minstens 10 eikeltjes / steentjes of iets anders dat je kunt vinden per speler. 

Je speelt dit spel bij de picknicktafel van De Fietsallée. Ga op reis door de Chaamse bossen en probeer je handelsvoorraad volledig in tact te houden of houd in ieder geval meer over dan je tegenspelers! Draai aan het dobbelblok, beantwoord vragen, regel hulp wanneer nodig en verdien of verlies voorraad!

Stap 0:
Bepaal het aantal beurten dat je gaat spelen. Let op: Er zijn 24 vragen, houdt hier rekening mee; ben je bijvoorbeeld met 3 personen dan kan je maximaal 8 rondes spelen.

Stap 1: 
Elke speler kiest een kleur, zoekt minstens 10 eikeltjes of steentjes en legt ze op/in zijn/haar handelskar. Je hulpvak blijft nog leeg.

Stap 2:
De speler die aan de beurt is draait aan de dobbel en ontdekt welke gebeurtenis er plaats vindt.

Stap 3:
Scan de QR-Code op de tafel en lees de eerst volgende vraag en de 3 mutiple choice antwoorden hardop voor.

Stap 4:
Check onder de vraag wat de gevolgen zijn van je goede of foute antwoord. Werk je voorraad en/of je hulp bij door eikeltjes/steentjes toe te voegen of weg te nemen aan je handelskar of hulp-vak.

De winnaar is de speler die wanner jullie stoppen de grootste voorraad (over) heeft!

Doel spel

TDB_5x_Panorama-1.png

Spelverloop

TDB_5x_Panorama-2.png
bottom of page